lauantai 23. toukokuuta 2020

Kasvisgratiini


Viime päivinä ollaan syöty ruokia, joiden reseptit ovat jo olleet esillä: pizzaa, hampurilaisia, lohipastaa ym. Nyt taas jotain uutta. Jos sinulla ei ole kuivattuja tatteja, jätä ne pois. Voit vaihtaa ne myös paistettuihin tuoreisiin herkkusieniin. Jos et tykkää selleristä ja/tai perunasta, jätä pois ja käytä pelkkää kukkakaalia. Meillä oli niin pieni kukkakaali, että se ei olisi pelkästään riittänyt ruoaksi. Kypsensin kukkakaalin, perunan ja sellerin mikrossa, mutta voit tietenkin halutessasi höyryttää ne tai keittää.
  • kukkakaali kukintoina, kypsennettynä 
  • pari isoa perunaa kuorittuna, kuutioina ja kypsennettynä
  • pala selleriä kuorittuna, kuutioina ja kypsennettynä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl jauhoja
  • 1prk Floran 4% paksua pehmeää "kermaa"
  • kourallinen kuivattuja herkkutatteja + dl vettä
  • persiljasilppua
  • kourallinen raastettua cheddaria
  • 2 rkl ruiskorppujauhoja
  • 50 g voita
  • suolaa, mustapippuria
Laita herkkutatit veteen likoamaan puoleksi tunniksi, sekoittele välillä. Paista sipulia ja valkosipulia öljyssä, kunnes sipuli karamelisoituu (n. 10 min). Lisää jauhot, sienet liemineen ja kerma. Kiehauta ja anna hautua sekoitellen, kunnes vähän saostuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kukkakaali, perunat, selleri ja persilja uunivuokaan, kaada kastike päälle. Laita pinnalle juusto ja sen päälle korppujauhot ja voi nokareina. Paista 200 asteessa 30 min tai kunnes pinta on kauniin värinen ja juusto sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti