maanantai 4. toukokuuta 2020

Wok lohesta ja vihreistä pavuista


Käytiin tänään kaupassa, joten taas on lohta tarjolla, kun sitä sai tuoreena ostaa. Lohen voit toki korvata pavuilla tai vaikkapa jollain kasvisproteiinilla. Ja taas kerran ohje wokin helppoon tekemiseen: pilko kaikki ainekset valmiiksi ennen kuin lämmität wokin. Mittaa myös riisivesi kattilaan ja riisit vaikka kahvikuppiin. Sekoita maustekastike valmiiksi. Kun olet nämä tehnyt, ei tule kiire paistamisen kanssa.
  •  200 g vihreitä papuja, poista päät (saksilla onnistuu näppärästi)
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 3 rkl sesamöljyä
  • 400 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 1/2 tuore kurkku kuorittuna ja suikaloituna
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • punaista chiliä silppuna
  • thaibasilikaa tai korianteria silppuna (meillä thaibasilikaa, koska sitä sai tänään kaupasta)
  • keitettyä (jasmin)riisiä
Kuumenna öljy wokissa. Paista sipulia, valkosipulia ja papuja kovalla lämmöllä öljyssä, kunnes kaikki saavat vähän väriä ja pavut ovat melkein kypsiä. Lisää lohi, paprika ja kurkku ja jatka paistamista kovalla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes lohi on kypsää. Sekoita mukaan kastike ja paista pari minuuttia. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti