torstai 7. toukokuuta 2020

Katkarapusalaatti


Arvoin tänään, että tekisinkö katkarapusalaattia vai katkarapuleipiä. Päädyin salaattiin, sillä se on ehkä vähän ruokaisempaa kuin leipä. Leivän päälle ei mahdu niin paljon lisukkeita kuin salaattilautaselle :) Ohje on kahdelle. jos sinulla on aikaa odotella, tee kuten minä, eli tee salaatti melkein valmiiksi ja anna sen maustua tunti jääkaapissa.
  • pussi katkarapuja, sulata huuhtelemalla kylmällä vedellä
  • haluamaasi ruukkusalaattia revittynä
  • 1/2 kurkku kuorittuna ja kuutioina (kuorin juustohöylällä...kurkun käsittely on oikeastaan ainoa asia, mihin meillä juustohöylää käytetään. Kurkun saa sillä kätevästi viipaleiksikin. Juustoon en juustohöylällä koske, juuston leikkaan aina veitsellä)
  • muutama tomaatti kuutioina tai kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • punainen paprika kuutioina
  • chiliä silppuna
  • 1/2 prk tilliä silppuna
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa lohkoina
  • 1/2 dl majoneesia
  • dl (kevyt)ranskankermaa
  • tl dijonsinappia
  • 2 tl sitruunamehua
  • tl hunajaa
  • mustapippuria, sormisuolaa
Sekoita majoneesi, ranskankerma, sinappi, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Jos laitat salaatin maustumaan, sekoita kaikki aineet paitsi salaatinlehdet keskenään. Sekoita salaatinlehdet vasta juuri ennen tarjoilua. Meillä syödään tämän kanssa tomaatti-juustociabattaa, mutta mikä tahansa leipä tietysti käy..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti