Arvoin tänään, että tekisinkö katkarapusalaattia vai katkarapuleipiä. Päädyin salaattiin, sillä se on ehkä vähän ruokaisempaa kuin leipä. Leivän päälle ei mahdu niin paljon lisukkeita kuin salaattilautaselle :) Ohje on kahdelle. jos sinulla on aikaa odotella, tee kuten minä, eli tee salaatti melkein valmiiksi ja anna sen maustua tunti jääkaapissa.
- pussi katkarapuja, sulata huuhtelemalla kylmällä vedellä
- haluamaasi ruukkusalaattia revittynä
- 1/2 kurkku kuorittuna ja kuutioina (kuorin juustohöylällä...kurkun käsittely on oikeastaan ainoa asia, mihin meillä juustohöylää käytetään. Kurkun saa sillä kätevästi viipaleiksikin. Juustoon en juustohöylällä koske, juuston leikkaan aina veitsellä)
- muutama tomaatti kuutioina tai kirsikkatomaatteja puolitettuna
- punainen paprika kuutioina
- chiliä silppuna
- 1/2 prk tilliä silppuna
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa lohkoina
- 1/2 dl majoneesia
- dl (kevyt)ranskankermaa
- tl dijonsinappia
- 2 tl sitruunamehua
- tl hunajaa
- mustapippuria, sormisuolaa
Sekoita majoneesi, ranskankerma, sinappi, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Jos laitat salaatin maustumaan, sekoita kaikki aineet paitsi salaatinlehdet keskenään. Sekoita salaatinlehdet vasta juuri ennen tarjoilua. Meillä syödään tämän kanssa tomaatti-juustociabattaa, mutta mikä tahansa leipä tietysti käy..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti