keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Salami-munakoisopasta


Ostin ohuita salamiviipaleitä välipalaleipiä varten, mutta viime aikoina on tullut syötyä avocadoleipiä, joten salamit alkavat lähestyä viimeistä myyntipäivää. Tässä kohtaa ne on siis hyvä käyttää ruoanlaitossa.
  • 1 munakoiso kuutioina
  • 1 rkl sesamöljyä
  • sormisuolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl punaista balsamico viinietikkaa
  • kanelitanko
  • 1 laakerinlehti
  • 2 dl vettä
  • kourallinen mustia kalamataoliiveja
  • 1 rkl kaprista
  • 100 g salamia silppuna
  • mustapippuria, suolaa, 2 tl hunajaa  ja basilikaa
  • keitettyä (täysjyvä)spagettia keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
  • raastettua parmesania
Sekoita sesamöljy ja munakoiso ja kaada munakoisot uunipellille paperin päälle. Ripota päälle sormisuolaa ja paista 200 asteessa 20 min tai kunnes munakoisot ovat pehmeitä.

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaatti, balsamico, kanelitanko, laakerinlehti ja vesi. Keitä 20-30 min tai kunnes kastike vähän sakenee. Lisää munakoisot, oliivit, kapris ja salami ja keitä vielä 5 min. Mausta. Sekoita kastike ja spagetti ja tarjoa juustoraasteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti