tiistai 26. toukokuuta 2020

Mangokanaa


Laitoin kanan marinadiin jo eilen. Jos olet kiireinen, voit marinoida kanaa puolisen tuntiakin...mutta mitä kauemmin, sitä parempaa. Kanan tilalle voit valita myös lohta (lisää lohi ruokaan samaan aikaan kuin mango) tai papuja/tofua. Papuja ei tarvitse marinoida eli jos teet pavuista, lisää mausteet samaan aikaan kuin lisäisit kanan (mausteita kannattaa hetki paistaa, että niistä saa paremmin makua irti) ja lisää pavut vasta mangon kanssa.
  • 400 g kanan rintafileitä suikaleina (leikkelen saksilla, helpointa niin)
  • 1,5 rkl garam masalaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl currya
  • rkl chilikastiketta
  • 1 tl suolaa
Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 (puna)sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • chiliä silppuna
  • 1 parsakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi viipaleiksi
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 prk mangoa valutettuna (ota liemi talteen) ja kuutioina
  • 1/2 kurkku suikaleina ja keskustan siemenet poistettuna (siemenet voit syödä ruoanlaittopalkkioksi odotellessasi ruoan valmistumista)
  • tarjoiluun riisiä tai naanleipää tai eilistä bataattimuussia
Paista valkosipulia, sipulia, inkivääriä, parsakaalia ja chiliä öljyssä kovalla lämmöllä muutama minuutti.. Alenna lämpöä. Lisää kana marinadeineen ja paista viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää kookosmaito, kalakastike ja mangomehu ja keitä kannen alla 20-25 min tai kunnes kana on kypsää. Lisää mango ja keitä pari minuuttia. Lisää kurkku ja tarjoa.

Huom! Sekoitin ruokaan eiliset bataattimuusin jämät, joten ruoka näyttää vähän erilaiselta kuin jos tarjoat sen vaikka riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti