maanantai 25. toukokuuta 2020

Paistettua lohta, fenkolia ja bataattimuusia


Voit tarjota bataattimuusin tietysti muunkin kuin lohen kanssa, esimerkiksi paistetun kanan kera. Muussiin voit vaihtaa puolet bataateista perunaksi, jos niin haluat.
  • pala lohta, poista nahka ja leikkaa paloiksi
  • suolaa, pippuria, sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • chiliä silppuna
  • 1 fenkoli silppuna
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • n. 800 g bataattia kuorittuna ja kuutioina
  • ripaus muskottia
  • suolaa
  • (punaista chiliä viipaleina)
  • kourallinen parmesanraastetta (tai vahvaa cheddaria)
Kuullota fenkoli, sipuli, chili ja valkosipuli 2 rkl öljyssä. Lisää bataatti ja paista hetki. Lisää vettä sen verran, että bataatit peittyvät. Mausta keitinvesi suolalla. Keitä, kunnes bataatti on kypsää. Kaada vettä pois niin, että sitä jää kattilaan n. 3/4 dl. Muussaa kasvikset perunasurvimella ja lisää juustoraaste. Sekoita. (Ripota pinnalle chili.) Paista lohi paistinpannulla lopussa öljyssä, mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti