keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Omenapiirakka


Olen tässä viime aikoina leiponut ahkerasti porkkanakakkuja, mutta nyt vaihdetaan lajia, kun pöydällä oli pari ei niin hehkeää omenaa. Paistoin tämän piiraan kolmessa erässä, jotta pohja varmasti ehtii kypsyä. Halutessasi voit vaihtaa kaurahiutaleet mantelilastuihin.
  • 1,5 dl juoksevaa leivontamargariinia
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
Sekoita keskenään, jos on kovin löysää, lisää vähän jauhoja. Painele piirasvuokaan ja paista 175 asteessa 10 minuuttia.
  • 2 isohkoa vihreää omenaa kuorittuna ja viipaloituna
  • tl juoksevaa hunajaa
  • 25 g voita pieninä lastuina
  • tl kanelia
Levitä omenat esipaistetulle piiraspohjalle. Pirskota hunaja ja kaneli päälle. Laita voita tasaisin välein omenapalojen päälle. Jatka paistamista 15 min.
  •  2dl kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl juoksevaa leivontamargariinia
Sekoita keskenään ja levitä esipaistetun omenapiiraan päälle. Jatka paistamista 15 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti