tiistai 5. toukokuuta 2020

Parsa-uunimunakas ja paistettua lämminsavulohta



Olen ennenkin julkaissut tämän äidin helpon munakasohjeen. Nyt tein sen vähän eri tavalla ja käytin smetanaa kerman ja tuorejuuston sijasta ja laitoin mukaan tuoretta parsaa. Lisäksi sitten laitoin päälle paistettua lämminsavulohta. Tämä munakas saattaa hyvällä tuurilla kohota hyvin. Jos ei kohoa, ei haittaa, sillä se on hyvää joka tapauksessa. Jos et halua syödä lohta, jätä se pois. Voit myös tarjota ruoan paistetun lohen tai vaikka graavilohen kera. Itse olen nyt tykästynyt tähän paistettuun lämminsavuloheen ja syödään sitä kerran viikossa.
  • nippu vihreää parsaa, poista kannat ja viipaloi suupaloiksi. Paista kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä kovalla lämmöllä, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä
  • 5 munaa
  • 2 dl hyvää juustoa raastettuna (tänään parmesan)
  • 1 pieni prk smetanaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa (määrä riippuu juustosta, jota käytit)
  • 1 tl tryffeliöljyä (voi jättää pois, mutta en suosittele)
  • tarjoiluun hyvää leipää 
Sekoita kaikki aineet paitsi parsa käsin vispaten. Jos käytät parsan kuumana, laita se uunivuoan pohjalle ja kaada juustoseos päälle. Jos olet antanut parsan jäähtyä ennen käyttöä, lisää parsa juustoseokseen ja sekoita ja kaada sitten uunivuokaan.. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kaada seos uunivuokaan. Paista 30-40 min tai kunnes seos on hyytynyt ja kauniin värinen. Uunin luukkua ei kannata aukoa välissä eli avaa se kurkistaaksesi aikaisintaan puolen tunnin paistamisen jälkeen. 
  • 300 g lämminsavulohta, poista nahka
  • 1 rkl öljyä
  • tarjoiluun hyvää leipää
Sillä aikaa, kun munakas on uunissa, kuumenna öljy ja paista lohta keskilämmöllä, kunnes se on rapeaa. Kun munakas on valmis, ripottele lohi pinnalle ja tarjoa ruoka leivän kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti