keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Vihreä anjoviskiusaus


Kaapissa oli taas sekalainen seurakunta aineksia, että vähän vaati pään raapimista, että sai kaikki pehmenneet tai kohta vanhenevat käytettyä. Päädyin tällaiseen superherkkuun. Anjovis ei tosin ollut lainkaan menossa vanhaksi, mutta eihän tässä nyt mitään paniikiruokia pelkästään syödä. Yleensä laitan janssoniin parsakaalia tai ruusukaaleja ja jotain juustoa, eli tämä versio ei ihan hirveästi eroa normaaliversiostani. Kun jätät palsternakan, parsan, tillin ja juuston pois, ollaan aika lähellä perinteistä janssoninkiusausta.
  • 600 g perunaa kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 palsternakka kuorittuna ja suikaloituna
  • nippu parsaa suupaloiksi pilkottuna (poista kovat kannat)
  • 2 sipulia suikaleina
  • solovalkosipulia silppuna
  • rkl oliiviöljyä
  • prk anjovista
  • suolaa, pippuria
  • 1/2 prk tilliä silppuna
  • muutama rkl (ruis)korppujauhoja
  • 2 kourallista parmesanraastetta
  • 50 g voita
  • prk kuohukermaa
Paista sipulia, parsaa ja valkosipulia öljyssä, kunnes sipuli on melko pehmeää. Lisää anjovis ja tilli ja mausta suolalla ja pippurilla. Minä esikypsensin perunoita ja palsternakkoja mikrossa 5 min (sekoita kerran). Jos et tee tätä, lisää paistoaikaa. Sekoita uunivuoassa sipuliseos, perunat ja palsternakat. Ripota päälle ensin juustoraaste ja kaada sitten kerma vuokaan. Ripota pinnalle korppujauhot ja vuole voi pinnalle. Paista 200 asteessa 40 min tai kunnes perunat ja palsternakka ovat tikulla koittaessa kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti