perjantai 26. kesäkuuta 2020

Helppoa kesäruokaa: kukkakaalia ja pähkinä-kaprisvoita


Kesäkuumalla ei huvita pitkään seisoskella hellan ääressä. Minua ei myöskään huvita syödä grilliruokaa joka päivä, joten teen tällaisia välimuotoruokia. Perunat saa keitettyä kaasukeittimellä ulkona ja muutenkin tämä ruoka valmistuu nopsasti ja helposti. Meillä syötiin seuralaisena loimulohta, mutta jos haluat grillata, niin kyllähän tämän kanssa tietysti käy mikä tahansa lisuke. Ohje on kahdelle
  • 4 rkl voita
  • 2 rkl kuumalla pannulla paahdettuja saksanpähkinöitä, murskaa kevyesti
  • rkl kaprista
  • iso kukkakaali kukintoina ja esikypsennettynä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl tryffeliöljyä (voit jättää poiskin)
  • sormisuolaa
  • keitettyjä uusia perunoita
  • loimulohta
Nosta voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Voit myös kaataa kuumat pähkinät voin joukkoon, lisätä kaprikset ja jähmettää voin jääkaapissa. Jos käytät huoneenlämpöistä voita, sekoita pähkinät, voi ja kapris keskenään. Sekoita oliiviöljy ja kukkakaali ja paista grillissä parilalla tai reikäpannulla (tai hellalla kuumassa paistinpannussa) hetki, jotta saavat vähän väriä. Mausta suolalla (ja tryffeliöljyllä). Tarjoa kalan ja perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti