lauantai 20. kesäkuuta 2020

Kanaa (tai lohta/tofua) ja kasviksia smetanakastikkeessa

Joka päivä ei huvita grillata, joten tänään paistetaan ruokaa sisätiloissa. Kanan voit halutessasi vaihtaa loheen tai tofuun. Älä pelästy, vaikka tuntuu, että aineita on paljon. Suurin osa on mausteita (joista voit tietysti osan jättää poiskin). Käsittele kaikki kasvikset valmiiksi ja nosta mausteet esiin ennen kuin kuumennat wokkipannun, niin ruoanlaitto sujuu helposti.
  • 400 g kanan filesuikaleita
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl ketsuppia
  • ripaus suolaa
  • paistamiseen sesamöljyä
Sekoita ja laita jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kuumenna öljy ja paista kanaa marinadeineen, kunnes kana on kypsää
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 2 mustaa kardemummaa
  • 2 vihreää kardemummaa
  • kanelitanko
  • 2 kokonaista neilikkaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • muutama iso peruna kuutioina
  • 1 parsakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuemmiksi paloiksi
  • prk kevytsmetanaa (tai maustamatonta jugurttia)
Kuumenna öljy wokissa. Lisää mausteet ja paista muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää muut aineet paitsi smetana ja paista sekoitellen, kunnes perunat alkavat pehmetä. Lisää smetana ja erikseen paistettu kana ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat aivan kypsiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti