torstai 18. kesäkuuta 2020

Kurkkusalaatti ja grillattuja herkkuja

Käytiin Kotkassa Prismassa ja mukaan tarttui Galetten grillileipä. Grillileivässä on Galetten vaalean sipulileivän sisällä maustevoita (mm. valkosipulia ja persiljaa) ja patonki on kääritty folioon. Leipä heitetään grilliin (tai uuniin) lämpiämään. Muu ateria kasattiin sitten grillileivän ympärille. Koska kävimme myös kirjastossa, minulla oli käytössäni uusi "Sekaani" -keittokirja ja sieltä löytyi inspiraatio kurkkusalaattiin, joka sopii hyvin grillatun seuraksi ja johon minulta löytyi myös ainekset käymättä uudelleen kaupassa.

Paistoimme makkaraa (voit tietysti grillata myös kanaa tai kalaa) ja söimme siis seurana itämaista kurkkusalaattia, jonka ohje on tässä (tämä on 2:lle hengelle).
  • 1 tuore kurkku kuorittuna (onnistuu helposti juustohöylällä...ja tämä onkin ainoa, mihin juustohöylää meillä käytetään eli kurkkujen kuorimiseen) ja kuutioina
  • ripaus sormisuolaa
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus sormisuolaa
  • 1 rkl paahdettuja sesaminsiemeniä
  • ruukku korianteria silppuna
  • 1 punainen chili viipaleina
  • kourallinen suolapähkinöitä
Sekoita kaikki aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti