sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Kätevän emännän munakoisopaistos

Ai mikäkö tässä on niin kätevää? No se sama kuin lasagnessakin, eli tähän ruokaan voi upottaa kaikki jääkaapissa makaavat vähän nahistuneet juurekset ja kohta ylimenevät juustot (ja kermat). Voit vaihtaa kaikki kasvikset muihin / jättää pois. Juustoiksi valitset, mitä haluat eli homejuuston voi jättää pois, samoin kerman. Laitoin ne siksi, että olivat jo tulossa tiensä päähän. Öljynä voit käyttää pelkkää oliiviöljyäkin, minä käytin kolmea eri öljyä ihan maun vuoksi. Osterikastikkeen voit vaihtaa vaikka liemikuutioon. Linssien tilalla voit käyttää jauhelihaa tai papuja, vähennä silloin kastikkeen nestemäärää. Voit myös jättää pinnalle laitettavat leivät pois ja tarjota leipää valmiin ruoan kanssa. Minä tein näin, koska sattui olemaan yksi kuivahtanut leivänkannikka pöydällä.
  • pari munakoisoa viipaleina
  • rkl sesamöljyä
Sekoita ja paista uunipellin päällä paperilla 30 min.
  • sipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • pari naurista kuorittuna ja kuutioina
  • selleriä kuorittuna ja kuutioina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • punainen paprika kuutioina
  • prk tomaattimurskaa
  • 2 prk vettä
  • 1,5 dl punaisia linssejä
  • pari laakerinlehteä
  • kanelitanko
  • dl osterikastiketta
  • ripaus mustapippuria (ja suolaa tarvittaessa)
Kuullota ennen oliiviöljyä mainitut ainekset öljyssä. Lisää muut aineet ja anna kiehua hiljalleen 25 min tai kunnes linssit alkavat vähän muhentua.
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl (täysjyvä)jauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 7 dl maitoa
  • kourallinen juustoraastetta (meillä cheddar)
  • 100 g sinihomejuustoa
  • ripaus muskottia
Sekoita jauhot ja öljy ja lisää sitten neste vatkaamalla. Kypsennä sekoitellen, kunnes saostuu. Lisää juustot ja mausta, sekoita tasaiseksi.
  • kuivahtanutta vanhaa leipää silppuna
  • 2 rkl avocadoöljyä
  • vajaa tl sormisuolaa
Kokoa paistos: pohjalle ohut kerros juustokastiketta, sen päälle ohut kerros tomaattikastiketta, sitten kaikki munakoisot, loput tomaattikastikkeesta ja päälle loput juustokastikkeesta. Paista 200 asteessa 15 min. Sekoita öljyt ja leipä ja levitä paistoksen pinnalle, ripota pinnalle sormisuolaa. Jatka paistamista 15 min tai kunnes pinta on kauniin värinen ja leivät rapeita. 

Tämä ei välttämättä ole maailman helpoin resepti, tiskiä tulee kiitettävästi, mutta hyvää on ja tässä tosiaan pääsee eroon monesta jääkaapin perukoilla muhivasta herkullisesta mutta väsähtäneestä aineksesta. Kokeile vaikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti