lauantai 11. heinäkuuta 2020

Lohi-whiskyrisottoa ja paahdettua tryffelikukkakaalia

Nyt kun on viilempää, on taas kivaa kokkailla sisällä keittiössä. Kukkakaali on odotellut jääkapissa jo hetken ja se oli nyt käytettävä pois. Jos et tykkää kukkakaalista, voit jättää sen pois ja syödä pelkkää risottoa. Lisäsin lopussa valmiiseen risottoon vielä puolikkaan limemarinoidun punasipulin, koska se oli jäänyt eilisestä salaatista ja sipulia ei voi koskaan olla ruoassa liikaa. Jos haluat kokeilla limemarinoitua sipulia, tee näin: kuori ja suikaloi punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja puristele mahdollisimman kuivaksi. Sekoita mukaan ripaus suolaa ja rkl limemehua ja marinoi kelmulla peitetyssä astiassa jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  • 1 rkl voita + 1 rkl oliiviöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • kiehuvaa vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • suolaa ja mustapippuria
  • rkl whiskyä + rkl voita
  • 100 g silputtua kylmäsavulohta
  • dl kuohukermaa
  • kukkakaali leikattuna ohuiksi viipaleiksi ja pilko vielä suupalan kokoisiksi+ sesamöljyä +sormisuolaa + tl tryffeliöljyä
Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää riisi ja paista hetki sekoitellen. Lisää sitten viini ja anna kiehua hiljalleen, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää soijakastiketta ja vettä desilitra kerrallaan ja anna aina veden imeytyä riisiin ennen kuin lisäät vettä. Jatka, kunnes riisi on kypsää. Lisää whisky, voi, savulohi ja kuohukerma ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä kannen alla 5-10 minuuttia.

Sillä aikaa, kun risotto valmistuu, paista kukkakaali: voitele palat sesamöljyllä, ripota päälle sormisuolaa ja paista 200 asteessa, kunnes palat pehmenevät ja saavat vähän väriä. Pirskota päälle tryffeliöljy ja sekoita risottoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti