lauantai 4. heinäkuuta 2020

Papuja ja bataattia tortillojen kera

Lainasin kirjastosta Julia Tovessonin 'Arkivegeä!' keittokirjan. Siitä löytyi kivoja ideoita tällaiselle kasvisruokakonkarillekin. Tässä on oma versioni Refried beans reseptistä. Käytin valmista papumuhennosta, kirjasta löytyy hyvä ohje, jos haluat tehdä muhennoksen itse.
  • 1 iso bataatti kuorittuna ja leikattuna ranskalaisiksi
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 rkl sesaminsiemeniä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • sormisuolaa
  • kokonaisia punaisia chilejä
Sekoita aineet, levitä leivinpaperille ja paista 200 asteessa, kunnes bataatit ovat kypsiä (itse esikypsensin bataatteja mikrossa 2 min).
  • 1 punasipuli suikaleina
  • rkl limemehua
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa 30 min.
  • (täysjyvä)tortilloja lämmitettynä
  • refried beanseja lämmitettynä
  • valkosipulilla maustettua kevytametanaa (tai jugurttia/ranskankermaa), johon on sekoitettu kuutioitu avocado ja n. 10 puolitettua kirsikkatomaattia
Laita lisukkeita tortilloille, kääräise rullalle ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti