torstai 30. heinäkuuta 2020

Tattipiiras


Niin...taas niitä tatteja, mutta minkäs teet, kun metsät pursuvat saalista. Tein piiraan jauhelihasta, mutta voit vaihtaa jauhelihaan soijarouheeseen (turvota paketin ohjeen mukaan), kanasta tai tofusta. Halutessasi voit maustaa täytettä parilla uokalusikallisella tomaattipyreetä...minun piti tehdä niin, mutta unohdin laittaa pyreet mukaan. Hyvää tuli silti!
  • litra herkkutatteja ohuina viipaleina
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl rosmariinia
  • 1,5 dl raastettua hyvää juustoa (meillä pakkasesta kermajuustoraastetta ja pallo mozzarellaa)
  • 250 g paistettua paistijauhelihaa / 1,5 dl soijarouhetta /kanaa /tofua
  • 2 venäläistä hapatettua suolakurkkua pieninä kuutioina (jos käytät tavallista maustekurkkua, maku ei ole yhtä hyvä!)
  • pkt valmista lehtitaikinaa
  • 1rkl kananmunaa voiteluun ja loput täytteeseen
Paista tatteja kuumalla kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää voi. öljy, sipuli, valkosipuli ja rosmariini ja paista, kunnes sipuli saa vähän väriä. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kauli taikinalevy hieman ohuemmaksi ja levitä täyte keskelle. Nosta reunat keskelle ja nipistä yhteen. Pistele haarukalla ja voitele munalla. Paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti