keskiviikko 12. elokuuta 2020

Punajuuri-fetapasta

Viime aikoina on tullut syötyä perusruokia, joiden ohjeet olen jo aikaisemmin julkaissut, nyt vaihteeksi taas uusia kokeiluja. Herkkusienien tilalle voit tietysti vaihtaa kauden satosieniä, sellaisia, jotka eivät tarvitse erikoiskäsittelyä ennen syömistä (lampaankääpä, herkkutatit, kanttarellit jne). Jos sinulla on punajuurisatoa, voit käyttää tuoreitakin punajuuria: kuori ja raasta punajuuret ja lisää ne ruokaan samaan aikaan kuin sipuli. Muuten voit tehdä ohjeen mukaan. Minulla oli avattu purkki kevytsmetanaa jääkaapissa ja halusin käyttää sen pois. Voit korvata smetanan ranskankermalla, paksulla ruokakermalla tai vaikka kookoskermalla.

  • keitettyä täysjyväspagettia
  • 1 (puna)sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 punainen chili silppuna
  • 200 g herkkusieniä viipaleina
  • 4 rkl kuutioituja etikkapunajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • dl kevytsmetanaa
  • 1/2 dl vettä
  • 200 g fetaa muruina (suosittelen Patrosta!)
  • 1 tl timjamia
  • suolaa, pippuria
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää herkkusienet ja jatka paistamista, kunnes sienet vähän ruskistuvat . Lisää muut aineet ja keitä välillä sekoitellen, kunnes kastike on kuumaa (5 min). Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää vähän vettä. Sekoita pasta kastikkeeseen ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti