Viime aikoina on tullut syötyä perusruokia, joiden ohjeet olen jo aikaisemmin julkaissut, nyt vaihteeksi taas uusia kokeiluja. Herkkusienien tilalle voit tietysti vaihtaa kauden satosieniä, sellaisia, jotka eivät tarvitse erikoiskäsittelyä ennen syömistä (lampaankääpä, herkkutatit, kanttarellit jne). Jos sinulla on punajuurisatoa, voit käyttää tuoreitakin punajuuria: kuori ja raasta punajuuret ja lisää ne ruokaan samaan aikaan kuin sipuli. Muuten voit tehdä ohjeen mukaan. Minulla oli avattu purkki kevytsmetanaa jääkaapissa ja halusin käyttää sen pois. Voit korvata smetanan ranskankermalla, paksulla ruokakermalla tai vaikka kookoskermalla.
- keitettyä täysjyväspagettia
- 1 (puna)sipuli suikaleina
- 1 solovalkosipuli silppuna
- 1 punainen chili silppuna
- 200 g herkkusieniä viipaleina
- 4 rkl kuutioituja etikkapunajuuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- dl kevytsmetanaa
- 1/2 dl vettä
- 200 g fetaa muruina (suosittelen Patrosta!)
- 1 tl timjamia
- suolaa, pippuria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti