torstai 20. elokuuta 2020

Borssikeitto hapankaalista ja lehtikaalista

 

Saatiin naapurista ihania tuoreita kasviksia ja juureksia ja niistä nautiskellaan nyt melkein joka päivä. Tänään ovat vuorossa punajuuret ja lehtikaali. Yleensä teen borssin valkokaalista, mutta näin kesällä ei saa hyvää valkokaalia ja kesäkaali on liian pliisua. Käytin siis tähän jääkaapissa olleen hapankaalin lopun ja silppusin mukaan tuoretta lehtikaalia.

  • tl kuminaa
  • iso sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl hienonnettua hapankaalia
  • muutama iso punajuuri kuorittuna ja pieninä kuutioina
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • tl meiramia
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl balsamico punaviinietikkaa
  • kanelitanko
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl vettä
  • muutama lehtikaalin lehti, poista lehtiruoti ja silppua pieneksi
  • pari tl hunajaa, suolaa ja mustapippuria
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna
  • tarjoiluun turkkilaista jugurttia tai smetanaa (ja tummaa leipää)
Kuullota kumina, sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää hapankaali ja paista muutama minuutti. Lisää punajuuri ja lehtikaali ja paista vielä muutama minuutti sekoitellen. Lisää tomaatti, meirami , savupaprika, viinietikka, kanelitanko, laakerinlehdet, 1/2 tl suolaa ja vesi ja anna kiehua välillä sekoitelleen, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Lisää pavut ja keitä, kunnes lämpiävät. Poista laakerinlehti ja kanelitanko. Mausta hunajalla, pippurilla ja tarvittaessa lisäsuolalla. Tarjoa jugurtin (ja tumman leivän) kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti