perjantai 21. elokuuta 2020

Kesäkurpitsakakku

 

Kesäkurpitsavuorien ääressä asustavien ei kannata liikaa innostua tästä ohjeesta, sillä tässä käytetään vain yksi pieni kesäkurpitsa. Mutta herkullista on, joten siksi kannattaa tietysti innostuakin.

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 kypsä banaani, muussaa haarukalla
  • 1,5 dl käsin kuivaksi puristettua kesäkurpitsaraastetta
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjjauhetta
  • 1,5 tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 kanelitanko, halkaise ja raaputa sisukset taikinaan
  • 1 rkl limemehua
  • 1 dl kreikkalaista/turkkilaista jugurttia
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • voiteluun: juoksevaa leivontamargariinia ja (ruis)korppujauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muut aineet vaahtoon varovaisesti sekoitellen. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Halutessasi voit tarjota kakun kanssa sokerilla ja limemehulla maustettua tuorejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti