perjantai 21. elokuuta 2020

Paistettu graavilohi, mango-kesäkurpitsasalaatti ja bataattiranskikset

 

Tämä olisi paras tehdä graavilohipalasta, mutta meidän kaupassamme ei ollut kuin valmiiksi siivutettua. Maku on tietysti ihan sama, joten menihän tämä näinkin. Ohje on kahdelle

  • 1 kesäkurpitsa, suikaloi juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi
  • 1 rkl balsamicovalkoviinietikkaa
  • 1 tl chilikastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • sormisuolaa
Sekoita aineet ja anna maustua jääkaapissa tunti tai pari.
  • 1 prk mangoa valutettuna ja viipaloituna suupaloiksi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 250 g graavilohta silppuna
  • 1 bataatti suikaleina + 1 rkl sesamöljyä + sormisuolaa
  • 4 rkl majoneesia + rkl limemehua + 1 tl dijonsinappia
  • punaista chiliä silppuna
Sekoita öljy ja bataatit, levitä uunipelille, ripota suolaa päälle ja paista 200 asteessa, kunnes bataatti on pehmeää ja kauniin väristä.

Kuullota punasipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää graavilohi ja paista, kunnes lohen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi.

Sekoita majoneesi, lime ja dijonsinappi. Asettele lautasille kesäkurpitsaa ja mangoa ja niiden päälle lohiseosta. Laita lohen päälle majoneesia ja ripota chilit pinnalle. Asettele bataatit viereen ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti