keskiviikko 26. elokuuta 2020

Leipäjuustoa Thaimaan tapaan

 


Paistettu leipäjuusto sopii itämaisiin ruokiin. Usko vaan, kannattaa kokeilla! Jos et syö maitotaloustuotteita, laita ruokaan tofua tai papuja. Jos syöjiä on enemmän kuin kaksi, keitä riisiä tai nuudeleita lisukkeeksi.

  • 2 rkl sesamöljyä
  • 2 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 tuore kurkuma silppuna
  • 1 bataatti kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 parsakaali ohuina viipaleina
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 dl koookosmaitoa
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl vihreää thai currytahnaa
  • rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa 
  • 250 g leipäjuustoa kuutioina  + 1 rkl öljyä
  • punaista chiliä suikaleina
  • inkiväärisilppua
  • tuoretta korianteria silppuna
Kuumenna sesamöljy ja sinapinsiemenet wokissa. Paista, kunnes siemenet alkavat poksahdella. Lisää ainekset paprikaan asti ja paista kovalla lämmöllä, kunnes bataatti ja parsakaali ovat melkein kypsiä. Lisää muut aineet leipäjuustoon asti, kiehauta ja anna hautua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paista kasvisten kypsyessä leipäjuustoa öljyssä, kunnes se saa vähän väriä, älä sekoittele vaan käännä kerran paistamisen aikana. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti