torstai 27. elokuuta 2020

Punajuuri-porkkanapaistos ja salviakanaa

 


Meillä nautitaan taas naapurista saaduilla tuoreilla kasviksilla. Tällä kertaa syödään punajuuria ja erivärisiä porkkanoita. Tarjosin paistoksen kanan kanssa, mutta yhtä hyvin se sopii vaikka paistetun lohen kanssa tai voit lisätä uunivuokaan tofua tai papuja.

  • 400 g kanafileitä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
Sekoita aineet ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chili silppuna
  • muutama punajuuri kuorittuna ja raastettuna
  • pari porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
  • omena raastettuna
  • tl timjamia
  • 1 prk ruokakermaa
  • 200 g sinihomejuustoa muruina
  • suolaa ja mustapippuria
  • (ruis)korppujauhoja
  • voita nokareina
Kuumenna öljy wokissa. Paista kasviksia, omenaa ja juureksia kuumalla lämmöllä viitisen minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Nosta pois lämmöltä, mausta ja lisää sinihomejuusto ja kerma. Kaada uunivuokaan. Ripota päälle korppujauhot ja voinokareet ja paista 200 asteessa 30 min.
  • 2 rkl voita
  • kourallinen tuoreita salvian lehtiä
Ruskista voi. Lisää salvianlehdet ja paista hetki, kunnes muuttuvat rapeiksi. Lisää kana marinadeineen ja paista salviavoissa, kunnes kana on kypsää. Tarjoa punajuuripaistoksen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti