tiistai 18. elokuuta 2020

Lohiburger, marinoitu raitajuuri ja fenkolimajoneesi

Käytiin eilen naapurissa kahvilla ja kuinka ollakaan, palattiin sieltä kotiin Kroisosta rikkaampina. Mukana oli kassillinen tuoreita vihanneksia - ja tuoreilla tarkoitan sellaisia, jotka otettiin suoraan maasta kassiin. Nyt sitten pari päivää herkutellaan.

  • silputtua tuoretta fenkolia
  • majoneesia
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Silppua fenkolia makusi mukaan ja käytetyn majoneesin määrä riippuu tietysti siitä, kuinka monta burgeria meinaat tehdä.
  • iso raitajuuri ohuina suikaleina
  • 1 punainen chili viipaleina
  • pala inkivääriä kourittuna ja silputtuna
  • 1/2 punasipuli suikaleina (huuhdo kylmällä vedellä)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 tl sormisuolaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
  • pala lohta, poista nahka ja viipaloi annospaloiksi
  • suolaa, pippuria
  • öljyä paistamiseen
  • salaatinlehtiä
  • hampurilaisleipiä
Paista lohi öljyssä kauniin väriseksi, mausta suolalla ja pippurilla. Paista leivät nopeasti lohipannussa. Kokoa burgerit: leivälle salaattia, raitajuuriseosta, fenkolimajoneesia ja lohta, paina kansi päälle. Tarjoa loppujen raitajuurien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti