Käytiin eilen naapurissa kahvilla ja kuinka ollakaan, palattiin sieltä kotiin Kroisosta rikkaampina. Mukana oli kassillinen tuoreita vihanneksia - ja tuoreilla tarkoitan sellaisia, jotka otettiin suoraan maasta kassiin. Nyt sitten pari päivää herkutellaan.
- silputtua tuoretta fenkolia
- majoneesia
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Silppua fenkolia makusi mukaan ja käytetyn majoneesin määrä riippuu tietysti siitä, kuinka monta burgeria meinaat tehdä.
- iso raitajuuri ohuina suikaleina
- 1 punainen chili viipaleina
- pala inkivääriä kourittuna ja silputtuna
- 1/2 punasipuli suikaleina (huuhdo kylmällä vedellä)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
- 1 tl hunajaa
- 1/2 tl sormisuolaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
- pala lohta, poista nahka ja viipaloi annospaloiksi
- suolaa, pippuria
- öljyä paistamiseen
- salaatinlehtiä
- hampurilaisleipiä
Paista lohi öljyssä kauniin väriseksi, mausta suolalla ja pippurilla. Paista leivät nopeasti lohipannussa. Kokoa burgerit: leivälle salaattia, raitajuuriseosta, fenkolimajoneesia ja lohta, paina kansi päälle. Tarjoa loppujen raitajuurien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti