perjantai 14. elokuuta 2020

Lohikeitto kookosmaidolla

 

Kerättiin tänään järjetön määrä lampaankääpiä, mutta tein kuitenkin lohikeittoa, sillä eiliseksi lounaaksi ostettu loimulohenpala oli niin suuri, että siitä jäi yli puolet yli. Lohi kun ei parane vanhetessaan, se pääsi keittovuorossa sienien eteen. Olen ennenkin sanonut, että teen mielelläni lohikeiton itämaisin maustein ja tämä päivä ei ole poikkeus.

  • 1 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 punainen chili silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • parsakaali pieninä kukintoina
  • pari perunaa kuutioina
  • kourallinen retiisejä viipaleina
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • pala loimulohta silppuna
  • tilliä silputtuna
  • suolaa, pippuria, hunajaa
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri ja fenkolinsiemenet öljyssä. Lisää aineet loimuloheen asti. Keitä, kunnes perunat ja parsakaali ovat kypsiä. Lisää muut aineet, mausta ja tarjoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti