torstai 13. elokuuta 2020

Vähän kaikkea maapähkinäkastikkeessa

 

Tämä on taas sellainen ohje, että voit vaihtaa melkein kaikki ainekset joksikin muuksi ja saat väistämättä hyvää ruokaa. Pääasia on, että et vaihda maapähkinäkastikkeen aineksia. Itse tarjosin tämän kanssa paistettuja kanafileitä (marinoin ne eilisestä kalakastikkeessa, soijakastikkeessa, valkoviinietikassa, chilikastikkeessa ja hunajassa). Yhtä hyvin voit paistaa lisukkeeksi tofua tai lohta tai tarjota ruoan valkoisten papujen kanssa. Sekoita lisuke valmiina valmiiseen ruokaan.

Maapähkinäkastike

  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl hunajaa
  • iso valkosipulinkynsi silppuna
  • punainen chili silppuna
  • 2 limen mehu
  • 2 rkl soijakastiketta
Laita kaikki ainekset kulhoon ja lämmitä hetki (mikrossa). Sekoita hyvin.

Kasvikset
  • 2 rkl sesamöljyä
  • pari porkkanaa raastettuna
  • iso sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • nippu retiisejä ohuina viipaleina
  • vihreää paprikaa suikaleina
  • avomaankurkku suikaleina
  • muutama keitetty peruna viipaleina
Kuumenna öljy wokissa. Lisää kaikki paitsi perunat. Paista kuumalla lämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää peruna ja paista vielä hetki. Lisää lisuke ja kastike ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti