perjantai 28. elokuuta 2020

Lohta ja garam masala porkkanoita

 


Nyt kun saimme erivärisiä porkkanoita, on kivaa tehdä sellainen ruoka, jossa värierot näkyvät. Nämä ovat oikeastaan porkkanoista tehdyt ranut, eli voit tietysti tarjota niiden kanssa ihan mitä tahansa muutakin kuin kalaa. Meillä vaan sattui olemaan tänään kauppapäivä ja silloin ostan yleensä aina lohta.

  • vajaa kilo (erivärisiä) porkkanoita kuorittuna ja suikaloituna
  • 2 rkl sesamöljyä (voit käyttää muutakin öljyä, mutta sesamista tulee mukava paahteinen maku porkkanoihin)
  • 1 rkl garam masalaa
  • muutama punainen chili kokonaisena
  • muutama solovalkosipuli kokonaisena
  • punasipuli suikaleina
  • sormisuolaa
Sekoita kaikki aineet paitsi sormisuola kulhossa. Levitä leivinpaperille ja ripota suola päälle. Paista 200 asteessa 30 min tai kunnes porkkanat saavat vähän väriä ja ovat kypsiä.
  • pala lohta, poista nahka ja suikaloi
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria
  • dl turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl limemehua (tai sitruunamehua)
  • 1 rkl kapriksia
Paista lohi öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita jugurtti, majoneesi, lime ja kaprikset keskenään. Tarjoa porkkanat  ym lohen ja jugurttikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti