tiistai 1. syyskuuta 2020

Kesäkurpitsatahnaa ja vähän muutakin

 


Tänään syötiin alkupalaksi ruislastujen kanssa kesäkurpitsatahnaa:

  • 1 iso kesäkurpitsa kuutioina
  • 1 iso salottisipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1/2 punainen chili silppuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 90 g pinjansiemeniä
  • prk tuoretta basilikaa
  • 200 g vuohenmaito tuorejuustoa
  • suolaa, pippuria
Paista pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes saavat vähän väriä. Kaada lautaselle jäähtymään. Paista kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä n. 10 min. Mausta ja anna jäähtyä. Soseuta siemenet, kesäkurpitsaseos ja basilika. Lisää vuohenjuusto ja anna maustua pari tuntia jääkaapissa. Tarjoa ruislastujen tai paahdetun leivän kera.

Pääruoaksi söimme hunaja-balsamicovalkoviinietikkamarinoitua kanaa, joka paistettiin pecanpähkinöiden ja tuoreiden salvianlehtien kera voiöljyssä. Lisukkeena oli vahvalla goudalla ja sinihomejuustolla maustettua risottoa.

Jäliruokana oli calvadoksella maustettua omena-kauraherkkua:
  • reilu 10 kotimaista omenaa lohkoina
  • 1 kanelitanko
  • 3 neilikkaa
  • 3 vihreää kardemummaa
  • vaniljatanko
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • rkl calvadosta
Laita kaikki paitsi calvados kattilaan ja keitä, kunnes omenat pehmenevät, mutta eivät vielä soseudu. Anna jäähtyä. Lisää calvados.
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • dl sokeria
  • vajaa dl juoksevaa margariinia
Sekoita, paista 200 asteessa leivinpaperin päällä, kunnes saa vähän väriä. Anna jäähtyä ja murenna.

Laita tarjoiluastioihin pohjalle omenaseosta, josta on poistettu maustesattumat, vaniljakastiketta ja päälle kauramursketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti