maanantai 24. elokuuta 2020

Lohta ja piparjuurijugurttia paahdetun perunan ja kukkakaalin kera

Eilenkin paahdoin perunoita uunissa, mutta eipä se haittaa. Niin kauan kuin uusia perunoita riittää, voi tehdä tällaisia helppoja perunalisukkeita. Jos teet tätä talvella, keitä perunat ja kukkakaali ja paista niihin sitten pannulla väriä. 

Tämä ohje on kahdelle.

  • 4 isohkoa uutta perunaa viipaleina
  • pieni kukkakaali viipaleina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
Sekoita perunat, kukkakaali ja öljy. Kaada uunipellille paperin päälle, mausta suolalla ja paista 200 asteessa 35-40 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • pala lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 2 tl limemehua
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl piparjuuritahnaa tai rkl tuoretta piparjuurta raasteena
  • 1 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl kaprista
  • venäläistä suolakurkkua kuutioina (voit tietysti käyttää myös tavallisia mauste- tai suolakurkkuja, mutta venäläiset, jotka lilluvat sameassa liemessä ovat mielestäni ehdottomasti parhaita ja meille ei muita osteta)
  • etikkapunajuurta kuutioina
Sekoita piparjuuri ja jugurtti ja anna maustua jääkaapissa muun ruoan teon ajan. Paista sipulia ja valkosipulia voi-öljyssä, kunnes sipuli ruskistuu. Lisää lohi ja paista kypsäksi kääntelemättä liikaa (lohi hajoaa helposti). Mausta limellä, suolalla ja pippurilla. Paista kananmunat. Asettele lautasille peruna-kukkakaaliseosta, lohta, kananmunat, suolakurkkua, kaprista ja punajuuria. Annostele maustettu jugurtti päälle ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti