lauantai 22. elokuuta 2020

Uunissa paahdetut perunat ja pavut maapähkinäkastikkeella


Ei liene mikään valtionsalaisuus, että meidän perheessä tykätään maapähkinävoista. Tässä sitä taas syödään hyvällä halulla! Jos sinulla ei ole tuoretta chiliä, laita kastikkeeseen vaikka vähän cayannepippuria tai jotain chilikastiketta. Tuore korianteri sopisi tähän myös hyvin, mutta meillä ei nyt sattunut olemaan korianteria, joten jäi pois.

  •  1 kg uusia perunoita viipaleina
  • 250 g vihreitä papuja, huuhtele hyvin ja poista päät (saksilla käy kätevästi)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
Sekoita perunat ja 2 rkl öljyä ja levitä leivinpaperille. Paista 15 min, lisää pavut ja loppu öljy ja ripota suola päälle. Jatka paistamista 20 min tai kunnes sekä perunat että pavut ovat kypsiä.
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 3 rkl inkiväärisilppua
  • punaista chiliä silppuna
  • 1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl hunajaa
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää maapähkinävoi ja kookosmaito, kiehauta ja sekoittele lämpimäksi. Lisää muut aineet, sekoita hyvin ja tarjoa perunoiden ja papujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti