maanantai 21. syyskuuta 2020

Inkivääriglaseeratut lohiburgerit, sellerillä terästetty coleslaw ja garam masala bataatit

 

Otsikko saattaa kuullostaa hengästyttävältä, mutta tämä ruoka on kyllä ihan helppo tehdä. Ja osan voit tehdä edellisenä iltana valmiiksi (lohipihvit paistoon asti, coleslaw ja glasyyri), joten mitään paniikkia ei pitäisi ruoanlaittovaiheesa tulla.

  • 400g lohta, poista nahka ja silppua pieneksi (tai käytä pikaisesti tehosekoittimessa)
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1,5 rkl dijonsinappia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • pari tuoretta herkkusientä silppuna (voit jättää poiskin, minulla jäi näitä muutama eilisistä nachoksista)
Sekoita aineet (ja laita jääkaappiin odottamaan ruoanlaittoa, jos teet etukäteen) ja muotoile pihveiksi.
  • 3 dl valkokaalisilppua (käytin tähän jääkaapissa pari päivää odottaneen kaalinuudeleista jääneen kaalin)
  • 1 dl raastettua juuriselleriä
  • 1 punainen chili silppuna
  • valkosipulia silppuna
  • 1 venäläinen suolakurkku kuutioina (voit tietysti käyttää tavallista maustekurkkuakin, mutta ei ole niin hyvää...)
  • 1 prk kreikkalaista jugurttia, reilu 2 dl (olen nyt ihastunut Arlan 6 % Lempi Kreikkalaiseen jugurttiin ja käytin sitä tässäkin, siinä on mukava maku ja ihana pehmeä rakenne)
Sekoita aineet ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
  • 15 g raastettua inkivääriä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1,5 rkl hunajaa
  • 1,5 rkl dijon sinppia
Kiehauta ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes vähän saostuu.
  • 1 bataatti kuorittuna ja suikaleina
  • (sesam)öljyä
  • rkl garam masalaa
  • sormisuolaa
Sekoita aineet ja laita uunipellille. Paista 200 asteessa, kunnes ovat melkein kypsiä, n. 20 min. Lisää pellille lohipihvit ja voitele pihvit glasyyrilla. Nosta lämpöä 225 asteeseen ja paista 10-15 min tai kunnes pihvit ovat kypsiä.
  • hampurilaissämpylöitä
Laita sämpylöiden väliin lohipihvi ja coleslawta ja tarjoa bataattien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti