lauantai 19. syyskuuta 2020

Spagettikurpitsaa ja sienikastiketta

 

En ole ennen kokeillut spagettikurpitsaa, mutta nyt saimme sitä naapurista suoraan pellosta ja mielenkiinnolla tutustuin tähän kasvikseen. Tarjosin sen sienikastikkeen kanssa, sillä kävimme eilen sienessä ja löysimme mustatorvisieniä! Pekonin voit jättää pois, jos et sitä syö. Voit tietysti tarjota spagettikurpitsan minkä tahansa haluamasi kastikkeen kera. Itselle tuli mieleen, että tämä toimisi chili sin carne tyyppisen kastikkeen kanssa vielä paremmin, eli tomaattia, papuja, suklaata ja chiliä.

  • spagettikurpitsa puoliksi halkaistuna, poista siemenet (vinkki: poista keskiosaa reilusti lusikalla...itse en uskaltanut hirveästi ottaa ja jouduin sitten kaivelemaan siemeniä kypsästä kurpitsasta. Kurpitsa muuttuu 'spagetiksi' ihan kuorta myöden eli ei ole pelkoa, että syötävää jää liian vähän)
  • öljyä
  • sormisuolaa
Voitele ja suolaa kurpitsa ja paista ensin leikkuupuoli alaspäin 200 asteessa 20 min ja sitten toisinpäin 40 min tai kunnes kurpitsa on kypsää. Ai mistäkö tietää, koska kurpitsa on kypsä? Minä kokeilin tikulla reunoja ja päättelin kypsäksi, kun tikku ei enää narskahtanut pistettäessä. Raavi malto suikaleiksi haarukalla.
  • pkt pekonia
  • 1 rkl öljyä
  • litra sieniä silputtuna
  • punasipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • dl kuivaa valkoviiniä
  • prk paksua ruoanlaittokermaa (4 %)
  • suolaa, pippuria, timjamia
  • hyvää juustoraastetta
Paista pekoni vähässä kiehuvassa vedessä rapeaksi. Valuta ja murenna muruiksi.

Kuullota valkosipuli ja sipuli öljyssä. Nosta lämpö täysille, lisää sienet ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää viini ja kiehauta. Lisää kerma ja mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta. Kaada kurpitsan päälle kastiketta ja ripota päälle juustoraaste ja pekonit ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti