tiistai 22. syyskuuta 2020

Kahvilla ja suklaalla maustettu linssichili

 


Luulin, että kaikki chilipatavariaatiot on meillä jo kokeiltu, mutta sitten jostain ruotsalaisohjeesta nappasin idean käyttää kastikkeessa veden tilalla vahvaa kahvia. Kahvihulluna tätä piti tietysti kokeilla. Suklaata käytän usein, yleensä kyllä kaakaojauhetta, mutta laitoin tähän nyt ihan suklaata. Alkuperäisessä ohjeessa oli varmaan jauhelihaa, paista sitä, jos haluat, minä käytin tällä kertaa punaisia linssejä. Muutenkin voit tietysti vaihdella aineksia ja mausteita oman makusi mukaan. Oma versioni oli loistavan hyvää!

  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 tl kuminaa
  • kanelintanko
  • 2 rkl öljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl jeeraa (juustokumina)
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • prk mustia papuja valutettuna
  • 40 g tummaa suklaata
  • 2 rkl balsamico punaviinietikkaa
  • rkl hunajaa
  • suolaa oman maun mukaan
  • tarjoiluun riisiä / leipää / tortilloja / ranskankermaa
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, kaneli ja kumina öljyssä. Lisää aineet papuihin asti ja keitä n. 20 min tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike sakenee aivan liikaa. Lisää lopuksi muut aineet ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti