torstai 24. syyskuuta 2020

Paprikakeitto thaimaustein


Minulla oli jäänyt kaapin perukoille säilöttyjä paahdettuja paprikoita, jotka olivat parasta ennen viikko sitten. Ne eivät tietenkään heti mene pilalle, mutta käytin pois, kun sain inspiraation. Kokeilin ruokaan SoFinen Thai spiced tofua. jota paistoin pari minuuttia sesamöljyssä paistinpannulla. En ole suuri tofun ystävä, koska en tykkää siitä vähän vetelästä koostumuksesta...näitä kehuttiin rapeiksi, niin ajattelin kokeilla. Olivat ihan hyviä, mutta eivät varsinaisesti tuoneet ruokaan mitään lisää, eli jatkossa syön taas isoja valkoisia papuja tai linssejä, joiden mausteista päätän itse. Yhtä hyvin voit laittaa keittoon vaikka lohikuutioita, paistettua kanaa tai isoja valkoisia papuja.

  • iso sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • tuore kurkuma silppuna (voit jättää pois tai vaihtaa kurkumajauheeseen)
  • muutama kaffirlimen lehti murskana (voit jättää pois ja maustaa vaikka limemehulla)
  • chiliä silppuna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa (käytin pienen Muttipurkin, mutta voit käyttää normikokoisenkin)
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 3 rkl vihreää thaichilitahnaa
  • 2 rkl tom yam tahnaa
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 2 dl vettä
  • prk paahdettuja paprikoita öljyssä, valutettuna
  • tarjoiluun: tofua, paistettua kanaa tms. ja leipää tai riisiä
Kuullota sipuli, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, kaffirlime ja chili öljyssä. Lisää muut aineet, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen 15 min. Soseuta. Lisää valitsemasi lisuke ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti