keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Lohi-sienikeitto

Käytiin sienessä, mutta samoilla apajilla pyöri neljä muutakin sienestäjää. Keräsin pikaisesti sekasieniä eli voitatteja, kanttarelleja ja suppilovahveroita niin, että minulla oli vajaa 5 dl sieniä. Niistä ei saa kunnon kastiketta, mutta sitä parempaa maustetta kalakeittoon. Sienet voi tietysti jättää poiskin, silloin sinulla on tarjolla peruslohikeitto.

  • 1 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • 1 chili silppuna
  • n. 5 dl metsäsieniä silppuna
  • 1 palsternakka kuorittuna ja kuutioina
  • 1 omena kuorittuna ja kuutioina (naapurilta valkeaa kuulasta)
  • muutama peruna kuorittuna ja kuutioina (meillä naapurilta saatua Rosamundaa, tykkään jauhoisista perunoista myös keitossa, niitä ei vaan saa keittää liian kauan, että eivät mene ihan muhennokseksi, nämä tuoreet olivat kuin ihanaa hattaraa olisi syönyt)
  • 1 prk kuohukermaa
  • 4 dl vettä
  • 250 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl soijakastiketta
  • suolaa, pippuria
  • tuoretta tilliä
Kuullota sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili öljyssä. Lisää lämpöä ja lisää sienet, palsternakka ja omena. Paista, kunnes sienien neste on haihtunut. Lisää perunat ja paista vielä hetki. Lisää kerma ja vesi, kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää lohi ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes lohi on kypsää. Mausta ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti