maanantai 14. syyskuuta 2020

Paistetut kaalinuudelit

 

Valkokaaliin tulee joskus ihan himo. Tänään söimme kaalinuudelit paistetun kanan kanssa (marinoin hunaja-chilikastike-valkoviinietikka-suola-valkosipuliseoksessa), mutta yhtä hyvin sopisivat paistetun lohen tai tofun kanssa tai lisää lopuksi isoja valkoisia papuja ruoan sekaan.

  • 2 rkl sesamöljyä
  • tl kuminaa
  • tl fenkolia
  • tl sinapinsiemeniä
  • muutama kaffirlimenlehti murskattuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • valkokaalia suikaleina
  • kesäkurpitsaa suikaleina
  • täysjyvänuudeleita keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl tom yam tahnaa
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • dl vettä
  • kananmuna
  • tuoretta korianteria silppuna
  • tuoretta punaista chiliä silppuna
  • tuoretta inkivääriä silppuna
  • kanaa paistettuna
Kuumenna öljy. Lisää siemenet ja lehdet ja paista, kunnes sinapinsiemenet alkavat poksahdella. Lisää sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa ja kaali ja paista kovalla lämmöllä sekoitellen, kunnes alkavat pehmetä ja saavat vähän väriä. Lisää nuudelit ja paista hetki. Lisää kastikkeet, vesi ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi. Lisää muna ja paista vielä hetki sekoitellen. Lisää korianteri, chili ja inkivääri ja tarjoa kanan tai muun valitsemasi lisukkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti