perjantai 11. syyskuuta 2020

Papu-parmesanranskikset, paahdetut uudet perunat ja teryakilohta



Tänään suoritetaan (vaihteeksi) kasviksia, jotka ovat jääneet jääkaappiin heräteostoksien jäljiltä. Lidlin uusimmassa lehdessä oli ohje papuranskiksista ja sitä kokeillaan tässä pienillä lisillä (koska jääkaapissa sattui olemaan myös kukkakaalia ja mitään ruokaa ei syödä ilman chiliä). Aloita perunoista ja paista sipuli ja lohi, kun laitat pavut uuniin.
  • 150 g tuoreita papuja, leikkaa saksilla kuivat päät pois
  • (puolikas kukkakaali ohuina suikaleina)
  • pari punaista chiliä isoina paloina
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl parmesanraastetta
  • ripaus suolaa
Keitä papuja ja kukkakaalia kiehuvassa vedessä pari minuuttia ja valuta. Tai kypsennä mikrossa pari minuuttia, sekoita välillä. Sekoita aineet kulhossa, kaada uunipellille paperin päälle ja paista 225 asteessa 15-20 min.
  • muutama uusi peruna ohuina viipaleina
  • suolaa
  • öljyä
Sekoita keskenään. Levitä uunipellille paperin päälle ja paista 200 asteessa melkein kypsiksi. Nosta lämpöä ja lisää pavut, katso yllä.
  • dl valmista teriyaki-sesam-inkiväärikastiketta
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 2 tl kuivattua valkosipulirouhetta
  • 500 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl sesamöljyä
  • punasipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
Laita teriyaki, chilikastike, valkosipuli ja lohi kulhoon ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Kuumenna öljy ja paista sipuliin, chiliin ja valkosipuliin vähän väriä. Lisää lohi marinadeineen ja paista kypsäksi. Tarjoa kasvispellin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti