torstai 15. lokakuuta 2020

Varrasleipää nachos

Tässä on taas meidän yksi klassikkoruokamme, jota syödään säännöllisen epäsäännöllisesti. Idea ohjeeseen tuli muistaakseni Pirkka-lehdestä. Eli ei tässä sen kummempaa, kuin että tortillalastujen tilalle laitetaan ruokaan pilkottua varrasleipää, n. 1 leipä/syöjä. Täytteeseen voit laittaa mitä tahansa muutenkin laittaisit nachoihin, meillä syödään aina kasvisversiota. Yleensä laitan sekä refried beanseja (kuvan purkki) ja purkin joko mustia papuja tai kidneypapuja, mutta joskus olen laittanut vain jompaa kumpaa. Mustia oliiveja laitan aina, jos niitä vain on. Kannattaa kokeilla!

  • 1 rkl öljyä
  • sipulia suikaleina
  • solovalkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • pari punaista paprikaa suikaleina
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 prk papuja
  • 1 prk refried beanseja
  • kourallinen mustia, kivettömiä kalamataoliiveja
  • pilkottua varrasleipää (nokkosilla tai ilman)
  • kaupan valmista tomaattisalsaa (joko valmista tai keitä itse tomaattimurskaa, valkosipulia, chiliä, jeeraa ja mausta hunajalla ja jos haluat savunmakua joko savupaprikalla tai chipotlella)
  • kaupan valmista juustosalsaa (tai sekoita prk kermaa ja kourallinen cheddarraastetta
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sipulia, valkosipulia, paprikaa, chiliä ja kuminaa öljyssä kovahkolla lämmöllä, kunnes sipuli pehmenee ja kasvikset saavat vähän väriä. Lisää korianteri, pavut, refried beansit ja oliivit ja sekoittele lämpimäksi. Laita varrasleivät uunipellille paperin päälle ja kaada papuseos niiden päälle. Pinnalle ensin tomaattisalsaa ja sitten juustoa. Paista 250 asteessa 5-15 min. Katso välillä, ettei pala, kuumassa uunissa tämä valmistuu todella nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti