keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Kahden lohen perunagratiini

Jos tämä tuntuu liian aikaa vievältä ohjeelta yhdelle illalle, tee kaikki täytteet valmiiksi edellisenä iltana ja laita jääkaappiin odottamaan. Seuraavana päivänä sitten vaan kasaat gratiinin ja paistat.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pala selleriä kuorittuna ja pieninä kuutioina
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl (täsjyvä)vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa (käytin tässä purkin Floran 4 % kevyttä ja paksua "kermaa" ja dl:n kuohukermaa, loppu meni perunoihin)
  • 1 tl kuivattua rakuuna
  • ripaus muskottia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 400 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 parsakaali kukintoina ja kypsennettynä
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, selleri ja fenkoli öljyssä. Lisää jauhot ja kerma ja keitä sekoitellen, kunnes vähän sakenee. Lisää lohi ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes lohi kypsenee. Lisää parsakaali ja mausta. Kaada uunivuoan pohjalle.
  • 600 g jauhoisia perunoita
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • rkl oliiviöljyä
Keitä perunat kypsiksi. Muussaa kerman, voin ja sokerin kanssa muussiksi. Levitä muussi lusikalla (tai pursota ruusukkeiksi) uunivuoan reunoille. Jos teet lusikalla, tee haarukalla vähän jälkiä pintaa. Pirskota pinnalle öljyä ja paista 200 asteessa 35 min.
  • 1 purjo suikaleina
  • 1 rkl kaprista
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • 100 g kylmäsavulohta silppuna
Kuullota purjo ja kapris öljyssä. Lisää lohi ja mausta suolalla. Kaada seos uunivuokaan keskiosaan (ei perunoiden päälle) ja paista vielä 10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti