tiistai 13. lokakuuta 2020

Linssi-hapankaalinuudelit


Jostain ruotsalaisesta kasvisruokaohjeesta jäi mieleen, että wokiin laitettiin sekä hapankaalia että tahinia. Ja tässä nyt sitten testattiin ja ei niin yllättäen: erittäin hyvää!

  • 3 rkl sesamöljyä
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • chiliä silppuna
  • dl hapankaalia
  • 3 rkl balsamico viinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • vajaa dl  tahinia
  • 1,5 dl vettä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • prk vihreitä linssejä valutettuna
  • täysjyvänuudeleita keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
Laita 1 rkl öljyä, viinietikka, hunaja, tahini, vesi ja 2 rkl soijakastiketta kulhoon, lämmitä vähän ja sekoita kastikkeeksi.

Kuumenna wok. Laita siihen loppu öljy, loppu soijakastike, punasipuli, valkosipuli, inkivääri, chili, hapankaali ja linssit ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee ja linssit alkavat vähän tarttua pannuun. Lisää nuudelit ja paista hetki hyvin sekoittaen. Nosta pois lämmöltä, lisää kastike ja sekoita lämpimäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti