sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Kurpitsa-pekonipasta

 


Saimme tässä taannoin naapurilta ison kurpitsan, jonka paahdoin kuutioina uunissa öljyn, suolan ja hunajan kera ja pakastin. Nyt kun tätä herkkua on pakkasessa ruhtinaallisesti, kuutioita voi ottaa sulamaan ja käyttää milloin missäkin ruoassa. Tässä perinteinen pekonipasta saa lisämakua ja vitamiineja kurpitsasta. Käytin tuorepastaa...tämän kermaisen ja pehmeän kastikkeen kanssa olisi kuivattu täysjyväspagetti ollut ehkä vielä parempi vaihtoehto.

  • pkt pekonia
  • oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 prk kuohukermaa
  • 3 dl kypsennettyjä kurpitsakuutioita
  • suolaa, mustapippuria
  • keitettyä pastaa (meillä tällä kertaa tuorespagettia)
  • parmesanraastetta
Paista pekonit rapeiksi paistinpannussa, valuta talouspaperin päällä ja murustele.

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kurpitsat ja paista hetki. Kun kurpitsat ovat pehmeitä, painele niitä perunasurvimella vähän muhennokseksi, mutta jätä sattumia. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta. Lisää pasta ja sekoita hyvin. Annostele lautasille pastaa ja päälle pekonia ja juustoraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti