torstai 8. lokakuuta 2020

Ruusukaalia ja ruskajuustoa intialaiseen tapaan

 


Olen ennenkin maininnut, että käytän intialaistyyppisessä ruoassa usein suomalaista kotijuustoa. Tällä kertaa jääkaapissa oli kiinteämpää ruskajuustoa, mutta sekin toimi loistavasti paneer -juuston korvikkeena. Melkein sanoisin, että Ruska on paras kotimainen vaihtoehto curryihin.

Jos ruusukaali on mielestäsi kitkerää (eli kärsit geenistä, joka vaikuttaa makuaistimukseen, et vain lapsuuden kaalitraumoista), laita tilalle parsakaalia.

  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • pala inkivääriä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 400 g ruusukaalia, poista kannat ja puolita 
  • 1 tl kuminaa
  • 1 kurkuma silppuna (tai tl jauhetta)
  • 1 rkl + 1 tl garam masalaa
  • pkt ruskajuustoa isohkoina kuutioina
  • 2 dl jugurttia
  • tuoretta korianteria
  • 50 g cashew pähkinöitä
  • 1 rkl limen mehua
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • naan leipää, riisiä tms (meillä Kotkasta ostettua Galetten kaura-juustoreikistä)
Laita vähän suolaa, jugurtti ja korianteri kulhoon ja pyöräytä tehosekoittimella. Laita jääkaappiin odottamaan. Kuumenna paistinpannu. Lisää pähkinät, tl garam masalaa ja ripaus suolaa ja paahda sekoitellen, kunnes pähkinät saavat vähän väriä.

Kuumenna öljy wokissa. Lisää kasvikset ja mausteet ja paista kuumalla lämmöllä sekoitellen, kunnes ruusukaalit ovat kypsiä ja kasvikset saavat vähän väriä. Lisää limen mehu, soija ja hunaja ja anna kiehahtaa. Lisää juusto ja sekoittele, kunnes lämpiää. Lisää pähkinät, sekoita ja tarjoa korianterijugurtin ja haluamasi lisukkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti