sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Lohi-ruusukaalilasagne

Laitoin tähän lasagneen sunnuntain kunniaksi pekonia. Voit jättää pekonin poiskin, hyvää tulee silti. Tämä lasagne on laiskan kokin unelma, sillä tässä ei tehdä kastikkeita. Fenkolinsiemenet voit vaihtaa ihan oikeaan silputtuun fenkoliin. Kullota tällöin(kin) fenkoli sipulin kanssa.

  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 rkl öljyä
  • 150 g kylmäsavulohta silppuna
  • ruusukaaleja kypsennettynä, puolitettuna ja kanta poistettuna
  • pala sinihomejuustoa
  • pkt pekonia paistettuna ja valutettuna talouspaperin päällä
  • prk kevytsmetanaa
  • 1prk Floran 4% paksua 'kermaa'
  • 1 prk paseerattuja tomaatteja
  • hunajaa
  • lasagnelevyjä (esikeitin 2 min kiehuvassa vedessä)
  • juustoraastetta 
  • suolaa, pippuria, muskottia, rkl valkoista balsamicoviinietikkaa
Kuullota sipuli, valkosipuli, fenkoli ja chili öljyssä. Lisää ruusukaalit ja lohi ja paista muutama minuutti. Lisää homejuusto ja pekoni ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään smetana ja kerma ja mausta muskotilla ja viinietikalla. Laita uunivuoan pohjalle 1/3 smetanakastiketta ja 1/3 tomaattia ja hunajaa ja 1/3 lohiseoksesta. Laita päälle kerros lasagnea. Laita sitten 1/3 smetanasta ja loput tomaatit ja loput lohet. Pinnalle kerros lasagnea, loput smetanat ja juustoraaste. Paista 200 asteessa 30 min (tai kauemmin, jos et esikeittänyt lasagnea).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti