tiistai 27. lokakuuta 2020

Tomaattipohjainen curry

En usein laita tomaattia curryihin, mutta tänään teki mieli tomaattia. Proteiinina on lohta, mutta yhtä hyvin käy tofu, isot valkoiset pavut, paistettu kana tai mitä mielesi nyt tekeekin. 

Ennen kuin kuumennat pannun, silppua kaikki ainekset valmiiksi, mittaa mausteet kulhoon, ota esiin tomaattimurskat ym ja avaa purkit. Suosittelen myös kattamaan pöydän valmiiksi. Curryt valmistuvat nopeasti ja niitä ei kannata pöydässä odotella, vaan nauttia herkut heti tuoreeltaan. Jos sinulla ei ole jotain mausteista, tai et pidä niistä, jätä pois. Currysta tulee vähän erilaista kuin meillä tänään, mutta varmasti hyvää.

Tarjosin curryn kanssa vaaleaa hapanjuurileipää, mutta yhtä hyvin tietysti sopii vaikka naanleipä, riisi tai nuudelit.

  • 400 g lohta
  • 1 rkl limemehua
  • ripaus suolaa
Poista lohesta nahka ja kuutioi. Lisää muut aineet ja laita jääkaappiin odottamaan muun ruoanvalmistuksen ajaksi.
  • 3 rkl (sesam)öljyä
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silppuna
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna ohuiksi
  • punainen paprika suikaleina
  • kanelitanko
  • 2 mustaa kardemummaa
  • muutaman vihreän kardemumman siemenet
  • 1 tl jeeraa (juustokumina)
  • 2 rkl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl currya
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • tarjoiluun silputtua tuoretta korianteria, leipää tai muuta lisuketta
Kuumenna öljy wokissa tai isossa paistinpannussa. Lisää ainekset jeeraan asti. Paista täydellä teholla välillä sekoitellen, kunnes kasvikset vähän pehmenevät ja saavat väriä. Pienennä vähän lämpöä ja lisää kuivat mausteet ja paista muutama minuutti sekoitellen. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen, kunnes parsakaali on kypsää. Lisää lohi ja jatka keittelyä, kunnes lohi on kypsää.  Nosta pois kanelitanko ja mustat kardemummat. Mausta hunajalla ja korianterilla ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti