keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Mangocurry

 

Tänään syötiin vaihteeksi kanaa. Tähän sopii yhtä hyvin tofu tai vaikka lohi. Jos käytät niitä, lisää tofu/lohi marinadeineen samaan aikaan kuin tomaatit.

Tarjosin tämän vaalean hapanjuurileivän kera, koska sitä jäi eilisestä. Söimme ruoan lusikalla keittona. Riisi tai täysjyvänuudelit toimisivat tietysti myös, riisin kanssa toimii kastikkeen tapaan, nuudeleiden kanssa keittona. 

Tuli tässä mieleen, että luin Saku Tuomisen kirjoittamasta kirjasta "Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruoasta" lyömättömän vaalean leivän säilöntävinkin. Anna leivän olla alkuperäisessä paperipussissa ja käännä leipä pöydälle siten, että leikkuupinta on pöytää vasten (paperipussi siinä välissä toki). Säilyy erittäin hyvin tuoreena näin. Olen aikaisemmin tunkenut leikattuja leipiä muovipusseihin ja ties mihin, mutta ei toimi yhtään niin hyvin kuin tämä maailman helpoin tapa säilyttää leikattua leipää. Kokeile!

  • 350 g kanafileitä, leikkaa saksilla suupaloiksi (tai tofua tai nahatonta ja kuutioitua lohta)
  • rkl chilikastiketta
  • rkl limemehua
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 tl hunajaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 paprika suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 prk mangoa liemineen
  • 1 pieni prk kookosmaitoa
  • 8 kirsikkatomaattia puolitettuna
  • punaista chiliä silppuna
Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannua, lisää kana marinadeineen ja paista kypsäksi. Nosta sivuun odottamaan.

Kuumenna 1 rkl öljyä wokissa. Paista täydellä teholla sipulia, paprikaa ja valkosipulia, kunnes saavat vähän väriä. Lisää korianterijauhe ja paista hetki. Lisää mango ja tomaatit ja paista muutama minuutti. Käännä lämpö pois ja lisää kookosmaito. Anna hautua hetki. Lisää kanat ja anna lämmetä. Mausta tuoreella chilillä ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti