perjantai 30. lokakuuta 2020

Soijarouheburgerit

 



Kokeilin tänään soijarouheesta pussikeittopihvejä. Hyvin onnistuivat. Perinteisen jauhelihaversion ohje löytyy tästä, link Mutta nyt siis pussikeittopihvipurgerit tehtiin soijasta ja lisukkeena tarjottiin perinteisiä hampurilaistarpeita. Kannattaa kokeilla! Nämä olivat parhaat kasvishamupurilaispihvit tähän mennessä. Voit valita muunkin pussikeiton kuin juustokeiton, mutta juusto sopi tähän hyvin.

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • ps ranskalaista juustokeittoa
  • 1/2 dl vettä
  • prk kevyttä kreikkalaista jugurttia (reilu 2 dl, voit käyttää myös bulgarian jugurttia, smetanaa tai ranskankermaa)
  • oliiviöljyä
Sekoita hyvin kaikki paitsi öljy ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Muotoile massasta pihvejä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele öljyllä ja paista 200 asteessa 20-30 min tai kunnes ovat kauniin värisiä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
Paista kasviksia öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Mausta.
  • sämpylä/syöjä (meillä Kotkan Galetten briosseja), lämmitä
  • viipaloitua tomaattia
  • viipaloituja suolakurkkuja
  • chilikastiketta ja tomaattipyreetä (sekoita keskenään)
  • majoneesia
Kokoa hampurilaiset: laita alimmalle leivälle chili-tomaattimurskaa, päälle pihvi, majoneesia, sipulit ja muut aineet ja paina kansi päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti