lauantai 3. lokakuuta 2020

Ruokaisa pannukakku

 


Tämän ohjeen taustalla on S-marketeissa jaettavan ruokalehden resepti "helppo jauhelihapannari". Reseptianarkisti kun olen, kehittelin tästä oman versioni. Jos et syö lihaa, laita jauhelihan tilalle 1,5 dl tummaa soijarouhetta, jonka liotat paketin ohjeen mukaan ja lisäät paistetun sipulin ym. joukkoon. Käytin tässä jo aiemmin uunissa paistamaani ja pakastamaani kurpitsaa. Voit halutessasi korvata kurpitsan vaikka uuniporkkanalla tai vaikkapa silputulla ja paistetulla kaalilla. Huom! pakastekurpitsa on aika vetistä...jos käytät muita kasviksia, lisää 1-2 dl maitoa taikinaan. 

  • 4 munaa
  • 3 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl (täysjyvävehnä)jauhoja
  • 3 dl kypsennettyä kurpitsaa muhennettuna
Sekoita aineet ja anna turvota täytteen valmistamisen ajan.
  • 1 sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • 1 paprika kuutioina
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • suolaa, mustapippuria
  • 150 g juustoraastetta
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää muut aineet paitsi juustoraaste ja paista hetki sekoitellen. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipannulla. Laita päälle jauhelihaseos ja juustoraaste. Paista 225 asteessa 25 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti