perjantai 2. lokakuuta 2020

Uunijuurekset ei-niin-pieneen-nälkään

 

Taas syödään naapurin kasvimaan satoa: punajuuria, rosamunda perunaa ja maa-artisokkaa. Tämän ruoan voi tarjota kalan, lihan tai kanan kaverina, jos et halua syödä papuja. Mutta meillä siis oli ruoassa herkullisia suuria valkoisia papuja, joita voisin syödä vaikka joka päivä. Saksanpähkinöiden tilalla voit käyttää myös pecanpähkinöitä tai jättää pähkinät kokonaan pois.

  • iso rosamunda peruna kuorittuna ja isohkoina kuutioina
  • muutama suuri punajuuri kuorittuna ja pieninä kuutioina
  • vähän enemmän kuin perunoita hyvin pestyjä maa-artisokkia isohkoina paloina
  • punasipuli suikaleina
  • pari solovalkosipulia kuorittuna ja puolitettuna
  • pari punaista chiliä kokonaisina, poista kannat
  • 50 g voita
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • 1 rkl oreganoa
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna
  • 1 dl juustoraastetta
  • pkt fetaa muruina
  • mustia kivettömiä kalamataoliiveja
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • 2 tl hunajaa
Laita juurekset uunipellille, pirskota päälle puolet öljystä, lisää voi paloina ja sormisuolaa pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes juurekset ovat kypsiä (n 1 h). Sekoita 1 rkl öljyä, sipuli, valkosipuli ja chili ja lisää uunipellille 30 min kypsennyksen jälkeen.

Kaada kypsät juurekset uunivuokaan, muussaa vähän valkosipulia ja silppua chiliä vaikka saksilla. Lisää loppu öljy, oregano, pavut ja oliivit ja sekoita. Ripota pinnalle ensin juustoraaste ja sitten feta. Paista 200 asteessa 15 min. Laita pinnalle pähkinät ja hunaja. Paista vielä 10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti