sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Teriyaki kanaa(lohta tai tofua), kuminalla maustettuja bataatteja ja limejugurttia

En ollut yhtään miettinyt etukäteen, mitä tänään syötäisiin. Kurkkaus jääkaappiin tuotti tällaisen combon. Jos et halua syödä kanaa, vaihda se lohikuutioihin tai tofuun. Jos syöjiä on monta, keitä riisiä lisukkeeksi.

  • 400 g kanafileitä
  • 1 dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl limemehua
  • 2 tl hunajaa 
  • rkl chilikastiketta
Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Itse laitoin kanat aamulla marinadiin.
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 2 tl kuminaa
  • 1 sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 bataatti kuorittuna ja suikaloituna
  • suolaa
Kuumenna 1 rkl öljyä wokissa ja 1 paistinpannussa. Paista kanat paistinpannussa marinadeineen kypsiksi. Laita wokiin kumina ja anna paistua minuutin ajan. Lisää muut aineet ja paista kovalla lämmöllä, kunnes bataatti on kypsää ja saa vähän väriä.
  • 1 dl jugurttia
  • 2 rkl limemehua
Sekoita.
  • tarjoiluun korianterisilppua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti