keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Savuinen tomaattipata

 

Halutessasi voit vaihtaa lohen tilalle vaikka kikherneitä ja tehdä tästä kasvisversion. Minä laitoin lohta, koska kävimme tänään kaupassa ja silloin ostan yleensä lohta, joka kannattaa tietysti valmistaa samana päivänä.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 200 g herkkusieniä, pilko neljään osaan
  • kanelitanko
  • pala inkivääriä silppuna
  • tuoretta kurkumaa silppuna (voit jättää poiskin tai vaihtaa jauheeseen)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl savupaprikajauhetta tai chipotletahnaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl limemehua
  • 1 tl rosmariinia
  • muutama peruna kuorittuna ja kuutioituna
  • 350 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • suolaa, pippuria, 2 tl hunajaa
  • (tarjoiluun leipää tai riisiä ja jugurttia tai smetanaa)
Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä, sieniä, kanelia, inkivääriä ja kurkumaa öljyssä muutama minuutti, kunnes sipuli pehmenee. Lisää muut aineet paitsi lohi ja mausteet ja keitä kannen alla hiljalleen, kunnes perunat alkavat pehmetä. Kun perunat ovat melkein valmiita, lisää lohi ja jatka keittämistä 5 min. Mausta ja tarjoa leivän tai riisin kera tai sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti