maanantai 5. lokakuuta 2020

Sienestäjän spagetti

 

Käytiin tänään metsässä. Ihanan happirikasta! Kerättiin suppilovahveroita muka yhteen kastikkeeseen, mutta tietysti sieniä tuli kerättyä tuplamäärä. Onneksi ylijäämät voi antaa naapurille. Minä laitoin kastikkeeseen jauhelihaa, kun yritän nyt tyhjentää pakastinta vanhemmista ruoista. Yhtä hyvin tähän voi laittaa tummaa soijarouhetta tai linssejä.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • prk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 400 g paistinjauhelihaa kypsennettynä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl rosmariinia (tai rakuunaa tai basilikaa)
  • 1 dl jugurttia (voit jättää pois tai korvata kermalla...minulla jäi eilisestä ruoasta puoli prk jugurttia ja käytin sen tähän pyöristämään makuja, mutta ei ole välttämätön aines)
  • hunajaa, soijakastiketta (tai suolaa) ja mustapippuria
  • reilu 3 dl suppilovahveroita revittynä pienemmiksi paloiksi
  • 1 rkl voita
  • raastettua parmesania
  • (täysjyvä)spagettia keitettynä
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää tomaattimurska, vesi, paistinjauheliha, balsamiviinietikka ja rosmariini ja keitä hiljalleen välillä sekoitellen 20 min (jos käytät linssejä tai soijarouhetta, lisää vähän veden määrää). Lisää lopuksi jugurtti ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Sillä aikaa, kun kastike kiehuu, laita sienet kuumalle pannulle ja paista välillä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja paista vielä hetki. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti